Undervandstunnel

thumb Undervandstunnel1Dyk ned under havets overflade og gå på havbunden med stenrev, tangplanter og muslingebanker. Gennem vinduerne ud til havnebassinet kan du se søstjerner, hundestejler og andre fisk, der svømmer ind i marsvinenes og sælernes åbne bassiner.

Og så kan du naturligvis se Svante drøne forbi som en torpedo, Eigil eller Freja rotere i vandet og de andre marsvin og sæler på tæt hold.

Undervandstunnelen er 40 meter lang, og undervejs kan du se film fra havets bund.

Da undervandstunnelens vinduer er direkte ud til Kerteminde havn og fjord, kan vi ikke garantere for sigtbarheden i vandet. Nogle dage kan vandet være grumset, og andre dage kan det være glasklart.

I den ene ende af tunnelen finder du en lille undervandsbio, hvor du kan se skiftende film om Fjord&Bælts forskellige dyr.

thumb Undervandstunnel2thumb Undervandstunnel4

Krabbefangerkonkurrence

SFB3Tjek programmet på hjemmesiden eller spørg i receptionen og find ud af, hvornår der afholdes krabbefangerkonkurrence. En populær børneaktivitet, hvor man med stang, madding og spand skal fange krabber på tid. Hvem bliver mon dagens krabbemester? (afholdes kun i sommerperioden)

Rørebassiner

SFB2I udstillingerne finder man to rørebassiner - et med stenbund og et med sandbund. Her kan børn få fingrene i vandet og mærke, føle, røre på den verden af spændende dyr og planter, der gemmer sig under overfladen. Spørg biologen og hør fascinerende fortællinger om dyrene. Vidste du, at krabben har to tissemænd?

Fiskefodring

Oplev en fiskefodring i kælderen, hvor bl.a. pighvar, rødspætter og hajer nyder godt af de tilberedte muslinger. Se de kæmpe fladfisk, som har været på Fjord&Bælt siden åbningen i 1997. Hør de spændende fortællinger fra biologen og prøv selv at fodre fiskene.