Rundvisninger

RundvisningGå lidt mere i dybden - få en guidet rundvisning

Du kan få en ganske særlig oplevelse, hvis du kommer på tur med en af vores biologer. En rundvisning kan være en helt klassisk tur rundt på Fjord&Bælt, hvor I får fortalt de gode historier med basis i udstillingerne og dyrene. Men rundvisningerne kan også indeholde tematiserede aktiviteter og foredrag efter ønske. F.eks. kan de indeholde en fiskefodring eller en krabbefangerkonkurrence, eller et foredrag om hajer, hvaler osv. Se andre muligheder under vores særlige oplevelser her på siden.

Varighed: 1 time
Pris (eks. entré): Hverdage kl. 9.00-16.00: 800 kr.
Aften, weekends, ferier/helligdage: 1.600 kr.
Max. 25 besøgende pr. guide.
Der kan efter nærmere aftale serveres drikkevarer og lette retter.

Fiskefodring

SO1Vær med til at tilberede mad og fodre fisk i vores store bassin og kom tæt på pighvarrerne, hajerne og de andre fisk, når de bliver håndfodret. Fiskene i vores store bassin er vant til at blive håndfodret, og det er altid en fantastisk oplevelse at se fiskene gå til biddet. Under fodringen bliver der fortalt om fiskene, og I får selvfølgelig også mulighed for selv at fodre.

Krabbefangerkonkurrence

Team-intersportHvor mange krabber kan du fange? En krabbefangerkonkurrence er en klassiker på Fjord&Bælt, som I nu kan bestille helt for jer selv. Det er ikke kun en konkurrence, I skal også selv forberede maden og I får vist, hvordan man holder en krabbe. Derudover falder der nok en historie eller to af undervejs.

Krabber

SO3Hvor mange ben har en krabbe? Hvor mange æg lægger den? Hvor gammel kan den blive? Hvor stor er verdens største krabbe? Et af de mest fascinerende dyr på Fjord&Bælt er uden tvivl krabberne. Det er et af de dyr, som de fleste har et forhold til på godt og ondt. Kom tæt på krabberne og bliv klogere på, hvor fantastiske dyr, krabberne egentlig er.

Hajdissektion

SO7Hvordan ser en haj ud inden i? Hvordan ser man forskel på en han og en hun? Og hvordan ser hajerne forskel? Vær med til at dissekere en haj, mærk tænderne og se den store lever. Få fingrene i indvoldene og mærk hajens mærkværdige hud, og få forklaringen på, hvordan en haj fungerer.

Havbiolog for en dag

SO11Tag med havbiologen på arbejde, kom tæt på Fjord&Bælts mange dyr og få de gode historier om dem. Som havbiolog på Fjord&Bælt har man en meget varieret arbejdsdag og arbejdsopgaverne er mange. Det kan f.eks. være undervisning af skoleklasser, formidling til gæster, fodring af fisk og krabber, forberedelse af kommende udstillinger og produktion af videoer. Hvis du tager med havbiologen på arbejde, ved du aldrig helt, hvad du vil komme ud for, men en ting er sikkert: Du vil få en dag ud over det sædvanlige.

Dyretræner for en dag

SO10Bliv træner for en dag og kom helt tæt på dyrene og det spændende arbejde som dyrepasser/træner. Du kommer med bag kulisserne i marsvineafdelingen på Fjord&Bælt. Du tilbringer hele dagen i selskab med marsvinene Freja og Sif - og møder måske også de tre sæler Tulle, Naja og Svante. Du er med til den daglige pasning af dyrene og bliver introduceret til det svære, tålmodighedskrævende arbejde med træning. Hør om de daglige opgaver og rutiner i marsvineafdelingen, vær med til at tilberede marsvinenes og sælernes foder sammen med trænerne, hør hvordan marsvinene fanger fisk og vær med til at træne marsvinene og belønne dem med fisk.