Danmarksmesteren i krabbefanger er fundet på Fjord&Bælt

Hen over sommeren har omkring 2000 børn deltaget i Fjord&Bælts krabbefangerkonkurrence og hver dag er en vinder blevet kåret. Dette gav ca. 70 vindere, som blev udtaget til finalen i det uofficielle Danmarks Mesterskab i krabbefanger. Finalen blev afholdt tirsdag i efterårsferien og vinderen blev kåret.

Tirsdag den 17. oktober deltog 22 unge krabbefangere fra hele landet i det uofficielle Danmarks Mesterskab i krabbefangst på Fjord&Bælt i Kerteminde..

Fjord&Bælt indbød alle 70 vindere fra sommerens krabbefangerkonkurrencer til at være med i finalen om Danmarksmesterskabet. 22 tog mod udfordringen og mødte op tirsdag den 17. oktober.

En enkelt tysker var også med, så faktisk overvejede vi, at kalde det et Europamesterskab.

Bevæbnet med spande, fiskestænger med små stykker fisk som madding gik de unge konkurrencedeltagere til opgaven med stor koncentration. Fjord&Bælt havde sørget for sultne krabber, så der blev kamp om maden.

Der blev kæmpet om Danmarks Mesterskabet i to heat af 7 minutter, og krabberne blev bagefter talt omhyggeligt op. Der var særlige point for at fange hun-krabber og de fleste børn kunne sagtens kønsbestemme krabberne. De havde hørt godt efter under de indledende konkurrencer i løbet af sommeren.

  1. Pladsen gik til Patrick Jørgensen 13 år fra Toftlunde ved Sønderborg
  2. Pladsen gik til Villads Hjorth, 4 år fra Svendborg
  3. Jessica Jørgensen, 10 år fra Kølstrup