Bæredygtig turisme under havets overflade

UNDINE II – Nyt dansk-tysk projekt om bæredygtig turisme og havbeskyttelse. Smukke fotos og fede filmklip skal være med til at begejstre og fascinere potentielle gæster. Nye oplevelsestilbud, f.eks. med snorkel, skal gøre det interessant og lettere for flere at komme ud at opleve de skatte, der findes under havets overflade.

Fjord&Bælt er en ud af 9 danske og tyske partnere i det nystartede Interreg-projekt UNDINE II (UNderwater DIscovery and Nature Experience). Målet med projektet er at gøre den fascinerende verden under havets overflade i den vestlige Østersø til et attraktivt tilbud for turister og lokale.

Havets natur skal med UNDINE II gøres mere tilgængelig for nysgerrige gæster. Der udvikles bl.a. et kort som skal vise, hvor man trygt kan færdes og opleve noget særligt under vandet. Samtidig vil fokus være på, at benyttelse og beskyttelse går hånd i hånd. Beskyttelsen sikres bl.a. ved at sørge for oplysning og læring om naturen man færdes i, men også ved at forsøge at lede folk udenom særligt sårbare steder. 

UNDINE i havet omkring Fyn I Storebæltet og det Sydfynske Øhav er Fjord&Bælt selvfølgelig med i kortlægningen af seværdige spots og i udviklingen af konkrete aktiviteter. Vi afholder snorkelture som gør det muligt for vores gæster og skoler at gå på opdagelse i den verden, der findes under havets overflade. På denne måde bliver vi klogere på, hvordan vi alle kan være med til at beskytte denne verden. 

Fakta om UNDINE II UNDINE II bygger videre på det arbejde, der blev skabt i UNDINE-projektet og det er muligt at følge med i videreudviklingen på www.undine-baltic.eu 

UNDINE II er finansieret af Interreg Deutschland-Danmark med midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling. Læs mere om Interreg Deutschland-Danmark på www.interreg5a.eu. Projektet løber frem til udgangen af 2019. 

Der Bund für Umwelt und Naturschutz Deutschland e.V. (BUND) er leadpartner i projektet og de øvrige partnere er: Vordingborg Kommune, GeoCenter Møns Klint, Naturturisme, Tourismus-Agentur Lübecker Bucht, Christian-Albrechts-Universität zu Kiel, Geobytes KG, Ostsee Info-Center Eckernförde og Naturturisme I/S. Der er desuden otte netværkspartnere med i projektet: Trente Mølle, Destination Lillebælt, Naturama, Museum für Natur und Umwelt i Lübeck, VisitNyborg, Ostsee-Holstein-Tourismus e.V., VisitSydsjælland-Møn og WTSH GmbH. 

For mere information, kontakt: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.